Beef tajine with bean

 

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Hello

I present a Moroccan recipe: beef tagine with beans.

Ingredients (serves 8)

  • 1.6 kg of beef
  • 1 garlic clove
  • 1 onion
  • 1 dl oil
  • 12 cl lemon juice
  • 1.5 bean
  • 1tbs chopped cilantro
  • Turmeric
  • Ginger
  • Salt
  • Pepper
  • 50 ml water
  • 50g Preserved lemons

 

Preparation method:

  1. Heat oil in a pressure cooker. Add onion, then meat and spices.
  2.   Wet and let cook about 20 minutes.
  3. Add the beans, lemon and coriander.
  4. Allow another 15 minutes on medium heat.
  5. Reduce the sauce made if there are too many.
  6. Arrange your dish in a tagine.
  7. Serve hot tagine (with the Moroccan mint tea as a digestive).

FOR CONVERTER OF MEASURES

 

Bonjour

Je vous présente une recette marocaine : tagine de bœuf aux fèves.

Ingrédients : (pour 8 personnes)

  • 1,6 kg de viande de bœuf 
  • 1 gousse d’ail
  • 1 oignon
  • 1 dl d’huile
  • 12 cl jus de citron
  • 1,5 fève
  • 1càs coriandre hachée
  • Curcuma
  • Gingembre
  • Sel
  • Poivre
  • 50 cl d’eau
  • 50g Citrons confits

Méthode de préparation :

  1. Chauffer l’huile dans une cocotte-minute. Ajouter l’oignon, puis la viande et les épices.
  2.  Mouiller et laisser cuire presque 20 minutes.
  3. Ajouter les fèves, le citron, et la coriandre.
  4.  Laisser encore 15 minutes sur feu moyen.
  5. Faite réduire la sauce s’il y en a trop.
  6. Dresser votre plat   dans un tagine.
  7. Servir le tagine chaud, (avec du thé Marocain à la  mente comme digestif).

 

 

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