Hello
I propose a sponge cake with whipped easy and delicious.
ingredients:
For the sponge cake :
- 4 pieces of eggs
- 200g of flour
- caster sugar 200g
- 1 tsp vanilla sugar
- Bag or 8g baking powder
- For the syrup:
- Caster sugar 1 glass
- 1 cup water
- The half lemon juice
For whipped cream:
- 200g fresh cream
- 2 tbsp icing sugar
- Chocolate chips
For the icing:
- 200g dark chocolate
- 1 tbsp dark cocoa
- 1 glass of milk
- Cocoa Vermicelli
Preparation method:
for the cake:
- Preheat oven to 180 ° C.
- Put in a bowl the eggs, sugar, vanilla and whisk, until a white foam.
- Gradually add the flour previously mixed with yeast.
- Grease and flour pan.
- Pour the contents into the pan and bake 15 minutes 10to.
For the whipped cream:
- In a food processor, place the cream, icing sugar and mount the cream until a firm texture.
- Mix with the chocolate chips and Place in the freezer.
- Cut the cake in half and soak with the syrup.
- Spread a layer of whipped cream in a wafer, and then drop the other above.
For the icing:
- In a double boiler, melt all the glaze ingredients.
- Coat the cake with icing and decorate with cocoa vermicelli.
- Place in the freezer.
Bonjour
Je vous propose une génoise chantilly facile et délicieuse.
Ingrédients :
Pour la génoise :
- 4 pièces d’œufs
- 200g de farine
- 200g de sucre semoule
- 1 càc de sucre vanille
- Sachet ou 8g de levure chimique
Pour le sirop :
- 1 verre de sucre semoule
- 1 verre d’eau
- Le jus de demi citron
Pour la crème chantilly :
- 200g de crème fraiche
- 2 càs de sucre glace
- Pépites de chocolat
- Pour le glaçage :
- 200g de chocolat noir
- 1 càs de cacao noir
- 1 verre de lait
- Vermicelle de cacao
Méthode de préparation :
pour la génoise:
- Préchauffer le four à 180°C.
- Mettez dans une bassine les œufs, le sucre, la vanille et battez, jusqu’à obtention d’une mousse blanche.
- Ajoutez petit à petit la farine mélangée déjà avec la levure.
- Beurrez et farinez le moule.
- Versez le contenu dans le moule et enfournez 10à 15 minutes.
Pour la chantilly :
- Dans le bol du robot, mettez la crème fraiche, le sucre glace et montez la crème jusqu’à obtention d’une texture ferme.
- Mélangez avec les pépites de chocolat et Placez au congélateur.
- Coupez la génoise en deux et imbiber avec le sirop.
- Etalez une couche de chantilly dans une tranche, puis déposez l’autre au-dessus.
Pour le glaçage :
- Dans un bain marie, faites fondre tous les ingrédients de glaçage.
- Nappez la génoise avec le glaçage et décorez avec le vermicelle de cacao.
- Placez au congélateur.
delicieuse
LikeLiked by 2 people
Thanks😊
LikeLiked by 1 person
merci pour l’abonnement! restons en contact, j’adore cuisiner aussi!! et ce gateau a l’air très bon! 🙂
LikeLiked by 2 people
D’accord ma chérie, merci à vous aussi😊
LikeLiked by 1 person
This is amazing!!! I am hungryyyyy!!!
LikeLiked by 2 people
Thanks😊
LikeLiked by 1 person
Delicious
LikeLiked by 2 people
thanks
LikeLiked by 1 person
Tempting looks!!
LikeLiked by 1 person
thanks Anu Yalo
LikeLike
OMG!! I am drooling 🙂
LikeLiked by 1 person
Looks so delicious 😀
LikeLiked by 1 person
thanks Rhythm
LikeLiked by 1 person
Delicious 😋
LikeLiked by 2 people
Thanks 😊
LikeLiked by 1 person
Looks yummy and beautiful! 🙂
LikeLiked by 2 people
thanks
LikeLiked by 1 person
A wonderful appetizing blog to connect with, I love it… Yummy! Thank you for your visit and shares.
LikeLiked by 2 people
welcome
LikeLike
This is beautiful – and it looks so tasty!
LikeLiked by 2 people
Thanks
LikeLiked by 1 person
Your cake looks amazing!
LikeLiked by 2 people
thanks my freind
LikeLiked by 1 person
Looks delicousss (:
LikeLiked by 2 people
thanks
LikeLiked by 1 person
Yummy!
LikeLiked by 1 person
Thanks
LikeLike
[…] Other cake rolled recipe with cocoa and chantilly cream click here […]
LikeLike
[…] “Cake rolled with strawberry jam” The ingredients click here […]
LikeLike