Hello
I suggest a dessert recipe to agaric, fresh, refreshing and perfect for summer days.
Ingredients: (6 parts)
For orange mirror:
- orange juice 500ml
- 2 gelatine leaves
- 2 cases starch
- 2 tbsp caster sugar (+ or-)
For the custard:
- Milk 500ml
- 4 egg yolks
- 200g caster sugar
- 25g of starch
- 1 tsp vanilla sugar
For the sponge:
- 2 eggs
- 1 tsp of vanilla
- 100g caster sugar
- 150g of flour
Preparation method:
For orange mirror:
- Immerse the gelatine in water
- Place the orange juice in a sieve and add sugar and starch, then boil.
- Drain well the gelatin and add to the mixture of orange
- Next, pour the mixture into a mold and place in the freezer.
- After orange mixture of freezing ,.
For the custard:
- click here
- Add the orange custard mixture.
For the sponge:
- Beat the eggs with the vanilla and powdered sugar.
- Add flour and spread the mixture in a baking tray lined with baking paper and bake about 5 minutes.
- Add a sponge disk, and unmold the dessert finally cut into slices.
Bonjour
Je vous propose une recette de dessert à l’oronge, fraiche, rafraichissante et parfaite pour les jours de l’été.
Ingrédients : (6 parts)
Pour le miroir d’orange :
- 500ml de jus d’orange
- 2 feuilles de gélatine
- 2càs d’amidon
- 2 càs de sucre semoule (+ou-)
Pour la crème pâtissière :
- 500ml de lait
- 4 jaunes d’œufs
- 200g de sucre semoule
- 25g d’amidon
- 1 càc de sucre vanille
Pour la génoise :
- 2 œufs
- 1càc de vanille
- 100g de sucre semoule
- 150g de farine
Méthode de préparation :
Pour le miroir d’orange :
- Plonger les feuilles de gélatine dans l’eau
- Passer le jus d’orange dans une passoire et ajouter le sucre et l’amidon, puis faire bouillir.
- Egoutter bien les feuilles de gélatine et ajouter dans le mélange d’orange
- Après, verser le mélange dans un moule et placer au congélateur.
- Après la congélation de mélange d’orange.
Pour la crème pâtissière :
- clic ici
- Ajouter la crème pâtissière au mélange d’orange.
Pour la génoise :
- Battre les œufs avec la vanille et le sucre semoule.
- Ajouter la farine et étaler le mélange dans une plaque à four chemisée au papier sulfurisé puis enfourner presque 5 minutes .
- Ajouter un disque de génoise, et démouler le dessert enfin couper en tranche.
yum!
LikeLiked by 2 people
Thanks Jim
LikeLike
It looks so tasty, i cannot wait to try! Hugs!
LikeLiked by 1 person
It was!
LikeLike
What can I use instead of gelatin?
LikeLiked by 1 person
Flan or custard
LikeLiked by 1 person
Okay 🙂 thank you 🙂
LikeLiked by 1 person
You are welcome
LikeLiked by 1 person
Nice
LikeLiked by 1 person
Thanks friend
LikeLiked by 1 person