Pancakes thousand holes (Moroccan pancakes)

 

hello
I propose a Moroccan pancakes recipe called in Morocco the “baghrir” and nicknamed “pancakes thousand holes.”
The baghrir is delicious. It is so light, with a spongy texture. It is also cooked without fat.

Ingredients: (20 piece)

  • 200g semolina
  • 100g of flour
  • 2 tsp yeast
  • 8g baking powder
  • salt clamp
  • 640 ml of warm water

Preparation Methods:

  1. In a blender mix the semolina with the flour, yeast, baking powder, salt and water, then mix everything for 5 minutes.
  2. let stand for 30 minutes
  3. Cook the pancakes over medium heat in a nonstick pan, the pancakes are cooked one side.
  4. let crepes on a clean cloth separately.

Serve the pancakes with honey, cream cheese, melted butter or jam.

Bonjour 

Je vous propose une recette de crêpes marocaine, appelée au Maroc «  le baghrir »  et surnommée «crêpes à mille trous ».  

Le baghrir est délicieux. Il est  tellement  léger,  avec  une texture spongieuse. Il est aussi cuit sans aucune matière grasse.  

Ingrédients : (20 pièce)

  • 200g de semoule fine
  • 100g de farine
  • 2 càc de levure de boulanger
  • 8g de levure chimique
  • Pince de sel
  • 640 ml d’eau tiède

Méthodes de préparation :

  1. Dans un mixeur mélanger  la semoule fine avec  la farine, la levure de boulanger, levure chimique, le sel et l’eau, puis mixer le tout pendant 5 minutes.
  2. laisser reposer pendant 30 minutes
  3. Faire cuire les crêpes à feu moyen, Dans une poêle   anti-adhésive,  les crêpes  sont cuites en une seule face.
  4. Laisser refroidir les crêpes sur un linge propre séparément.    

Servir  baghrir avec du miel, du fromage frais, du beurre fondu, ou de la confiture.

 

 

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