Cake rolled with strawberry jam

Hello

I propose a cake recipe rolled in strawberry jam, every step of the preparation method are images.

ingredients:

For the sponge:

  • 150g of flour
  • caster sugar 120g
  • 4 eggs
  • 8g vanilla
  • salt clamp

Elements finishes:

  • 3 tbsp strawberry jam
  • 2 tbsp icing sugar

Preparation method:

Beat 4 egg yolks with the sugar and vanilla until the mixture whitens.

 

Beat the egg whites 4 egg whites.

Preheat oven to 180 ° C

Mix the flour with a pinch of salt and add to the mixture of yellow egg.

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Gently fold the egg whites.

Line a baking sheet with parchment paper.

Spread the sponge mixture on the baking sheet.

Bake about 10 minutes.

 

Cool the cake and spread a layer of jam strawberry.

 

Roll the cake and refrigerate

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Decorate with icing sugar …

“You can change the elements of finishes as you want”

“If you prefer cocoa sponge replace 20g of flour (keep 130g of flour) per 20g of cocoa”

 

Bonjour

Je vous propose une recette de cake roulé à la confiture de fraise,  toutes les étapes de la méthode de préparation sont par images.

Ingrédients :

Pour la génoise :

  • 150g de farine
  • 120g de sucre semoule
  • 4 œufs
  • 8g de vanille
  • Pince de sel

Eléments de finitions :

  • 3 càs de confiture de fraise
  • 2 càs de sucre glace

Méthode de préparation :

  1. Battre les 4 jaunes d’œufs avec le sucre semoule et la vanille jusqu’à ce que le mélange blanchisse.
  2. Battre les 4 blancs d’œuf en neige.
  3. Préchauffer le four à 180°C
  4. Mélanger la farine avec une pince de sel et ajouter au mélange de jaune d’œufs.
  5. Ajouter délicatement les blancs en neige.
  6. Chemiser une plaque à four avec papier sulfurisé.
  7. Etaler le mélange de génoise sur la plaque à four.
  8. Enfourner presque 10 minutes.
  9. Faire refroidir la génoise  et étaler une couche de confiture à la fraise.
  10. Rouler le cake et placer le au réfrigérateur
  11. Décorer avec du sucre glace…

 

 

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