Cake rolled with whipped cream

 

Hello

I propose a cake recipe rolled with whipped cream, all stages of the preparation method are images right here:  “Cake rolled with strawberry jam”

ingredients:

For the sponge cake:

  • 150g of flour
  •  120g caster sugar
  • 4 eggs
  • 2 tbsp cocoa
  • salt clamp

Elements finishes:

  • 200 ml fresh cream
  • 2 tbsp icing sugar
  • 2 tbsp chocolate vermicelli
  • 1 chocolate yogurt

Preparation method:

for whipped cream:

  1. Mix the cold cream with the icing sugar in a bowl and beat well cold cream whip in hand or electric, almost 10 minutes then place in congélateure.

for the sponge cake:

  1. Beat 4 egg yolks with the sugar semoulejusqu’à the mixture whitens.
  2. Beat the egg whites 4 egg whites.
  3. Preheat oven to 180 ° C
  4. Mix the flour with a pinch of salt and cocoa and add the yolk egg mixture.
  5. Gently fold the egg whites.
  6. Line a baking sheet with parchment paper.
  7. Spread the sponge mixture on the baking sheet.
  8. Bake about 10 minutes.
  9. Cool the cake and spread a layer of whipped cream
  10. Roll the cake and refrigerate
  11. Decorate with chocolate yogurt and chocolate vermicelli .

Bonjour

Je vous propose une recette de cake roulé à la crème chantilly , toutes les étapes de la méthode de préparation sont par images ici “Cake rolled with strawberry jam”

Ingrédients :

Pour la génoise :

  • 150 g de farine
  • 120 g de sucre semoule
  • 4 œufs
  • 2 càs cacao
  • Pince de sel

Eléments de finitions :

  • 200 ml de crème fraîche
  • 2 càs de sucre glace
  • 2 càs de vermicelle de chocolat
  • 1 yaourt chocolat

Méthode de préparation :

pour la crème chantilly:

  1. Mélanger la crème fraîche froide avec le sucre glace dans un saladier bien froid et battre la crème au fouet à main ou électrique, presque 10 minutes puis placer au congélateur.

pour la génoise:

  1. Battre les 4 jaunes d’œufs avec le sucre semoule jusqu’à ce que le mélange blanchisse.
  2. Battre les 4 blancs d’œuf en neige.
  3. Préchauffer le four à 180°C
  4. Mélanger la farine avec une pince de sel et le cacao puis ajouter au mélange de jaune d’œufs.
  5. Ajouter délicatement les blancs en neige.
  6. Chemiser une plaque à four avec papier sulfurisé.
  7. Étaler le mélange de génoise sur la plaque à four.
  8. Enfourner presque 10 minutes.
  9. Faire refroidir la génoise et étaler une couche de crème chantilly
  10. Rouler le cake et placer le au réfrigérateur
  11. Décorer avec yaourt chocolat et la vermicelle de chocolat.
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