Hello
I propose a Basboussa recipe, it’s a cake prepared with semolina. preparing Basboussa is middle eastern origin
in Egypt, the Egyptian preparing the Basboussa with almonds, Lebanon is the Basboussa prepared with pistachio.
Ingredients:
- 2 eggs
- 2 sachet of 8 g baking powder
- yogurt
(Remaining ingredients will be measured with the yoghurt pot)
- semolina
- coconut
- Flour
- caster sugar
- oil
Finishing elements:
- 100 g of almond
- 2 tbsp honey
Preparation method:
- Beat the eggs with the sugar.
- Add the oil, semolina, coconut, yoghurt and flour mixed with baking powder and mix well.
- Pour the mixture into a buttered pan.
- Bake about 15 minutes in preheated oven at 180 ° C.
- Decorate Basboussa with honey and toasted almonds.
Bonjour
Je vous propose une recette de basboussa, c’ est une pâtisserie préparée à base de semoule fine . la préparation de basboussa est d’origine de moyen orient
en Égypte, les égyptiennes préparent la basboussa avec les amandes, au Liban la basboussa est préparé avec le pistache.
Ingrédients:
2 œufs
2 sachet de 8 g de levure chimique
yaourt
( le reste des ingrédients sera mesuré avec le pot de yaourt )
semoule fine
coco
farine
sucre semoule
huile
Eléments de finition:
100 g d’amande
2 càs de miel
Méthode de préparation:
Battre les œufs avec le sucre semoule .
Ajouter l’ huile, semoule, coco, yaourt et la farine mélangée avec la levure puis mélanger bien.
Verser le mélange dans un moule beurré.
Enfourner presque 15 minutes au four préchauffé à 180°C.
Décorer la basboussa avec le miel et les amandes grillés.
Is nice . I like
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Thanks😊
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Very nice
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Thanks friend😊
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looks nice…..
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Thanks Sudhir 😊
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Beautiful – for me this means memories of beautiful Lebanon – as it ones was, sadly!!!
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😊😊
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