Moroccan soup

 

Hello

I present a Moroccan soup recipe in Morocco named “chorba”.

Ingredients:

(Serves 8)

  • 300 g beef
  • 250 g of carrots
  • 150 turnips
  • 250 g of potato
  • 100 g onions
  • 80 g of celery
  • 1/2 bunch coriander
  • 100 g leeks
  • 2 tablespoons oil
  • 50 g vermicelli
  • salt
  • Pepper
  • paprika
  • turmeric

Preparation method:

  1. Chop the onions and leeks and sweat in a pan with oil.
  2. Cut the meat, carrots, turnips, diced potatoes
  3. Season with salt, pepper, turmeric and paprika then add celery and chopped cilantro.
  4. Pour 2 liters of water and cook 30 minutes.
  5. Add vermicelli and leave 10 minutes
  6. Dresser and garnish with chopped parsley.

 

Bonjour

Je vous présente une recette de soupe marocaine nommée  au Maroc  “chorba “.

Ingrédients: 

( pour 8 personnes)

  • 300 g de viande de bœuf
  • 250 g de carottes
  • 150 de navets
  • 250 g de pommes de terre
  • 100 g d’oignons
  • 80 g de céleri
  • 1/2 botte de coriandre
  • 100 g de  poireaux
  • 2 càs d’huile
  • 50 g vermicelle
  • sel
  • poivre
  • paprika
  • curcuma

Méthode de préparation: 

  1. Hacher les oignons et les poireaux  puis suer dans une marmite avec l’huile.
  2. Tailler la viande, les carottes, les navets, les pommes de terre en dés
  3. Assaisonner avec sel, poivre, curcuma et paprika puis ajouter céleri et coriandre hachée.
  4. Mouiller avec 2 litres d’eau et laisser cuire 30 minutes.
  5. Ajouter vermicelle et laisser 10 minutes
  6. Dresser  et décorer avec le persil haché.

24 comments

  1. We also have ”chorba” here in Romania 🙂
    It was borrowed from Turkish cuisine, but now it is a specific dish, with special recipes.
    I’ll definitely try your Moroccan chorba, it’s a bit different from ours.

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