Chicken Tagine

 

Hello

I present you a dish of chicken mqualli with olives and lemon confit.

Chicken mqualli is a Moroccan recipe, very simple and very delicious.

Ingredients: (for 2 persons)

  • 2 chicken thighs
  • 1 chopped onion
  • 50g green olives
  • 1 candied lemon
  • ¼ liter of water
  • 2 cloves of crushed garlic
  • Turmeric
  • Cinnamon
  • Salt
  • Ginger
  • Pepper
  • 1 tbs oil
  • 1 tbsp chopped parsley
  • 1 tbsp chopped coriander

Method of preparation:

Heat the oil in a pot and add the onion.
Sweat the onion in oil.
Add, garlic, chicken legs, parsley, coriander, ginger, salt, pepper, cinnamon, turmeric, and water.
Cook 10 to 15 minutes over low heat.
You can roast the chicken  in the oven.
Add the olives and reduce the sauce.
Serve warm and decorate with sliced lemon confit.

poulet ingredientpoulet au cocotepoulet four

Bonjour

Je vous présente, un plat de poulet mqualli aux olives et citron confit.

Le  Poulet mqualli est une recette marocaine, très simple et très délicieuse.

Ingrédients : (pour 2 personnes)

Pour le poulet mqualli:

  • 2 cuisses de poulet
  • 1 ognon haché
  • 50g d’olives vertes
  • 1 citron confit
  • ¼  litre d’eau
  • 2 gousses d’ail écrasé
  • Curcuma
  • Cannelle
  • Sel
  • Gingembre
  • Poivre
  • 1 càs d’huile
  • 1càc persil haché
  • 1 càc coriandre hachée

Méthode de préparation:

Poulet mqualli:

  1. Chauffer l’huile dans une marmite puis ajouter l’oignon.
  2.  Faire suer l’oignon à l’huile.
  3. Ajouter, l’ail, cuisses de poulet, persil, coriandre, gingembre, sel, poivre, cannelle, curcuma, et l’eau.
  4.  Laisser cuire 10 à 15 minutes sur feu doux.
  5. Vous pouvez faire rôtir les cuisses de poulet au four.
  6. Ajouter les olives et faire réduire la sauce.
  7. Servir chaud et décorer avec les tranches de citron confit.

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