Hello
I propose a traditional soup recipe in Morocco. harira is of Andalusian origin.
INGREDIENTS:
- Preparation: 60 minutes
- Quantity: 6 people
- Price: cheap
150g chickpeas soaked in water the day before and peeled
- lentils 50g
- 30g means vermicelli
- 1 bunch chopped celery
- 1 bunch chopped cilantro
- 1 chopped parsley
- 1 grated onion
- 750g grated tomatoes
- 1 tsp: salt – turmeric – ginger
- 1/4 teaspoon pepper
- 1 tbsp olive oil
- 1.5 liters of water
For Thicken the soup:
- 150g of flour
- 2 glasses of water
- 2 tbsp tomato paste
PREPARATION METHOD:
In a pot, put to cook the onion, chickpeas, lentils, parsley, celery, turmeric, ginger, olive oil and 1.5 l water.
After boiling, cook on medium heat until the chickpeas are tender.
Cut the tomatoes, place in a pot with 25 cl of water and cook for 10 minutes, mix the cooked tomatoes and pass the Chinese to get a seedless sauce
The binder: in a container, place the flour and add water mixing to obtain a slurry without lumps, add the tomato paste and stir to dilute in the dough
Wet the pot with 1 liter of boiling water, add tomato sauce, salt, pepper and the binder in sufficient quantity to obtain a smooth harira.
Cook over very low heat, stirring until the foam formed by linking to disappear completely
Two minutes before removing the harira from heat and add the chopped coriander and vermicelli.
Bonjour
Je vous propose une recette de soupe traditionnelle au Maroc. la harira est d’origine andalouse .
INGRÉDIENTS :
- 150g de pois chiches trempés dans l’eau la veille et pelés
- 50g de lentilles
- 30g de vermicelle moyen
- 1 bouquet de céleri haché
- 1 bouquet de coriandre hachée
- 1 bouquet de persil haché
- 1 oignon râpé
- 750g de tomates râpées
- 1 càc de : sel – curcuma – gingembre
- 1/4 càc de poivre
- 1 càs d’huile d’olive
- 1,5 l d’eau
Pour épaissir la soupe :
- 150g de farine
- 2 verres d’eau
- 2 càs de concentré de tomates
MÉTHODE DE PRÉPARATION:
- Dans une marmite, mettez à cuire l’oignon, les pois chiches, les lentilles, le persil, le céleri, le curcuma, le gingembre, l’huile d’olive et 1,5 l d’eau.
- Après ébullition, laissez cuire sur feu moyen jusqu’à ce que les pois chiches deviennent tendres.
- Coupez les tomates, placez les dans une marmite avec 25 cl d’eau et les faire cuire pendant 10 minutes, mixez les tomates cuites et les passer au chinois pour obtenir un coulis sans pépins
- Le liant : dans un récipient, déposez la farine et rajoutez l’eau en mélangeant pour obtenir une pâte liquide et sans grumeaux, incorporez le concentré de tomate en remuant pour le diluer dans la pâte
- Mouillez la marmite avec 1 litre d’eau bouillante, rajoutez de coulis de tomate, le sel le poivre et le liant en quantité suffisante pour obtenir une harira onctueuse.
- Laissez cuire sur feu très doux en remuant jusqu’à ce que l’écume formée par liant disparaisse complètement
- Deux minutes avant d’ôter la harira du feu, incorporez la coriandre hachée et vermicelle.
Looks great and tasty !
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It was friend
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I added this to my recipe file. We are on a strict Meditteranean diet and this recipe sounds delicious. Thank you for sharing. Just one question: How many does this serve?
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Welcome dear Nancy😊
Preparation: 60 minutes
Quantity: 6 people
Price: cheap
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Thank you!
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Always welcome😊
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We made this tonight! It is delicious. I added soba noodles broken up rather than vermicelli as we could not find it in whole grain. But it worked. ❤ Thank you again!
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Congratulations Nancy, I am very happy, your pleasure is my happiness!
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Bonjour ou Bonsoir
Quand je suis de passage sur ton blog
Je le regarde et j’aperçois une grande lumière
Je me dis que sur celui-ci, j’ai une personne
avec de la gentillesse dans le cœur
Cette amitié est pour moi un paysage
Où on y viens qui efface les moindres petits nuages
L’amitié ce n’est pas un feu de bois, loin de là
C’est de partager ensemble
Des moments intenses de toute beauté
Merci à toi, d’être là
C’est un pur bonheur rempli de douceur
Passe une belle journée ou une belle soirée
Bisous , Bernard
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Yummmm👌😋😄
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Thanks Leyla!
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THIS sounds absolutely delicious! Love the seasoning!
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It was dear chef 🙂
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[…] Harira […]
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I m really crazy for that
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Reblogged this on On the Road Cooking and commented:
It was a rainy day with a chill in the breeze here in The Keys today; this soup sounds like the perfect warm-me-up…
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Absolutely 🙂
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Une soupe exquise, savoureuse
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Ouiii très savoureuse !
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