Fish Tajine

 

Hello
I present a traditional recipe in Morocco, tagine of fish with an easy method.
The tagine is a traditional utensil kitchen of Morocco. In this utensil is prepared dish also called tagine.

Ingredients (serves 8)

  • 2kg boneless fish
  • 3 cloves garlic, crushed
  •   ½ bunch chopped parsley
  • ½ bunch chopped cilantro
  • 500g red peppers
  • 500g green peppers
  • 1 dl olive oil
  • 150g candied olives
  • 150g candied lemons
  • 2 tsp lemon juice
  • 12 ml water
  • Salt
  • Pepper
  • Cumin
  • Saffron
  • Ginger
  • Paprika

Preparation Methods:

  1. Prepare the marinade with lemon juice, olive oil, parsley, coriander, garlic, salt, pepper, cumin, saffron, ginger, paprika.
  2. Marinate the fish and leave in the marinade 1 hour.
  3. Place fish in a tagine.
  4. Add the julienned peppers, slices of lemons and olives.
  5. Cook over low heat about 20 minutes.

FOR CONVERTER OF MEASURES

Bonjour

Je vous présente une recette traditionnelle au Maroc, tajine de poisson avec une méthode facile.

Le tajine est un ustensile artisanal de cuisine du Maroc. Dans cet ustensile on prépare le plat qui nommé aussi le tajine.  

Ingrédients : (pour 8 personnes)

  • 2kg de poissons sans arrêtes
  • 3  gousses d’ail écrasé
  •  ½ botte de persil haché
  • ½ botte de coriandre hachée
  • 500g de poivrons rouges
  • 500g de poivrons verts
  • 1dl d’huile d’olive
  • 150g d’olives confites
  • 150g  de citrons confits
  • 2 càc jus de citron
  • 12 cl d’eau
  • Sel
  • Poivre
  • Cumin
  • Safran
  • Gingembre
  • Paprika

Méthodes de préparation :

  1. Préparer la marinade avec jus de citron, huile d’olive, persil, coriandre, l’ail, sel, poivre, cumin, safran, gingembre, paprika.
  2. Faire mariner le poisson et laisser dans la marinade 1 heure.
  3. Déposer le poisson dans un tagine.
  4. Ajouter les juliennes de poivrons, les tranches de citrons, et les olives.   
  5. Laisser cuire, sur feu doux presque  20 minutes

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