MOROCCAN KITCHEN: 3) Presentation of dishes

Hello friends

Morocco is famous with several dishes since centuries, all tourists know these dishes

especially tanjai of Marrakech, couscous, and Moroccan pastry.

Moroccan cuisine is characterized by the variety of products used, the mix between the

salty and the sweet in the same dish, the richness of local natural products.

The Moroccan cuisine has these rules of table, inherited the mixture of the Amazigh, Arab, Jewish, Andalusian, African, European cultures …

Harira soup

Dchicha soup

 

kimagescuisin-051

Chorba soup

 

chorba-marocain

 

 

Moroccan salad

kimagescuisin-098

Shrimp pil pil

crevettes pil pil

Spinach facon bakoula

kimagescuisin-044

zaalok salad

 

salade zaalouk nommée

Maakouda

kimagescuisin-103

Taktouka salad

taktouka

Chermoula liver

Eggplant beignets

KImagesCuisin 059

Assortment of Moroccan salad

assortiment de salade

 

Pastilla seafood

pastilla fruit demer fini_

Chicken pastilla

 

Beef tagine with bean

tagine feve2

Fish tagine

tagine de posson 3

 

Tagine of minced meat

 

tagin nommé

Vegetarian tagine, with argan oil

tagine

 

Berber tagine

kimagescuisin-006kimagescuisin-002

 

Tajine of beef with prunes

tagine de boeuf aux prénaux

 

kimagescuisin-001

Roast chicken

tagine-de-poulet

Grilled chicken

kimagescuisin-019kimagescuisin-018

Chicken mkali

poulet mkali

 

 

Seffa

kimagescuisin-192

Couscouse

Briout

KImagesCuisin 018

 

Moroccan crepes

Msaman

KImagesCuisin 041masamanKImagesCuisin 043kimagescuisin-055

Baghrir

 

baghrir 1baghrir 2baghrir

Batboute

 

kimagescuisin-104kimagescuisin-107kimagescuisin-020kimagescuisin-024

45 comments

  1. Bonsoir ou bonjour QUEL APPETIT

    Depuis que l on se connaît

    Notre Amitié est devenu un gros cadeau

    Comme pour Noël

    L’amitié des jours est un quotidien

    Une pluie de gouttelettes scintillantes

    Un immense et magnifique jardin

    Une envie de tout entreprendre

    L’amitié est là pour résumer, la base de la vie

    Une toute petite corde qui nous lie qui peut-être incassable

    Passe une douce journée avec ce petit porte bonheur à l’approche des fêtes

    Bisous , Bernard

    Liked by 2 people

  2. Bonjour ou bonsoir BELLE CUISINE miam

    A bientôt l’arrivée du printemps

    Le beau temps nous est promis

    Le soleil se rapproche

    Chaque jour un peu plus

    Là on se sent mieux , le moral reviens

    Certains vont jardiner

    Les arbres et les fleurs vont fleurirent

    (lilas , tulipes ,muscaris ect…)

    Nous allons respirer le bon air

    Sentir ce beau parfum de printemps

    Entendre le chant des oiseaux et voir les premières hirondelles

    Belle journée ou soirée

    Bisous Bernard

    Liked by 1 person

  3. C’est une cuisine faite avec doigté et dextérité qui ressemble à un chef-d’œuvre culinaire. Vraiment à travers tous ces plats, je me suis régalé et je lève mon chapeau pour cette belle présentation de la gastronomie marocaine.

    Liked by 1 person

  4. A feast for the eyes, truly! I live in suburban Detroit and our metro area has the most immigrants from the Middle East of any city in the U.S., so I’m familiar with some of the dishes you present. But, I don’t know of any restaurant around here that makes these dishes look as delightful as you do. 🙂

    Like

Leave a comment