Mallow Salad

Hello friends

I present a recipe of  mallow salad, in the Moroccan way

Ingredients:

  • 3 bunches of  wild mallow
  • 1 bunch of parsley
  • 1 bunch of coriander
  • 1 bunch of chives
  • 2 cloves of crushed garlic
  • 3 grated tomatoes
  • 50 g of red olive
  • 1 slice of lemon confit
  • 4 tbsp olive oil
  • Salt, pepper, cumin, paprika, turmeric

Method of preparation:

  1. Wash and cut the leaves of mallow.
  2. Boil the leaves of mallow for 2 minutes and drain well.
  3. Heat the olive oil in a pot and add the garlic then the tomatoes.
  4. Chop the coriander, parsley, and chives, then add them to the pot.
  5. Season with salt, pepper, cumin, paprika and turmeric
  6. Add the mallow leaves and cook for 5 minutes
  7. Present your salad and decorate your choice.

Prepare spinach in the same waykimagescuisin-047

Bonjour

Je vous présente une recette de salade de mauve, à la façon marocaine

Ingrédients:

  • 2 bouquets de feuilles de mauve
  • 1 botte de persil
  • 1 botte de coriandre
  • 1 botte de ciboulette
  • 2 gousse d’ails écrasés
  • 3 tomates râpées
  • 50 g d’olive rouge
  • 1 tranche de citron confit
  • 4 càs d’huile d’olive
  • sel , poivre, cumin, paprika, curcuma

Méthode de préparation:

  1. Laver et couper les feuilles de mauve.
  2. Bouillir les feuilles de mauve pendant 2 minutes et bien égoutter.
  3. Faire chauffer l’huile d’olive dans une marmite et ajouter l’ail puis les tomates.
  4. Hacher la coriandre, le persil, et la ciboulette, puis ajouter les à la marmite.
  5. Assaisonner avec sel, poivre, cumin, paprika et curcuma
  6. Ajouter les feuilles de mauve et laisser cuire 5 minutes
  7. présenter votre salade et décorer à votre choix.
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11 comments

  1. Thank you for the beautiful recipe for wild desert mallow, which grows wild in California where I live. Few people here know it is edible. Most probably wouldn’t appreciate the fuzzy, gelatinous texture but I find that cooking it certain ways helps with that somewhat.

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  2. Délicieuse salade des feuilles de mauve qui me rappelle le plat traditionnel de feuilles de manioc de chez nous, préparées avec la pâte d’arachide, de l’ail, de l’oignon, de la sardine du Maroc et l’huile de palme avec la même texture que votre excellente salade.

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