Hello my friends
I present a recipe of strawberry cake to serve as dessert
For strawberry curd
- 200 g strawberry
- 50 g of sugar
- 1 c to c of lemon juice
- 1 c to cornstarch
For sponge cake
- 150 g flour
- 120 g caster sugar
- 4 eggs
- Clamp of salt
Method of preparation:
For strawberry curd:
- Wash the strawberries mix them in a small blender with the lemon juice.
- In a small saucepan, pour strawberry puree and cornstarch.
- With sugar.
- Whisk vigorously the mixture.
- Put the pan on the fire without stopping whipping.
- Let cool
For sponge cake
- Beat the 4 egg yolks with the caster sugar until the mixture whitens.
- Beat the 4 egg whites in snow.
- Preheat oven to 180 ° C
- Mix the flour with salt and cocoa powder and add to the mixture of egg yolk.
- Gently add the whites to snow.
- Stuff a baking sheet with parchment paper.
- Spread the sponge cake mixture on the baking sheet.
- Bake for almost 10 minutes.
- Soak the cake with the syrup according to your taste
- Cool the sponge cake and spread a layer of strawberry curd
- Cut out the sponge cake with a piece-shaped shaped piece and make the cake
pour curd de fraise
- 200 g de fraise
- 50 g de sucre
- 1 c à c de jus de citron
- 1 c à s de maïzena
pour la génoise
- 150 g de farine
- 120 g de sucre semoule
- 4 œufs
- Pince de sel
Méthode de préparation:
pour curd de fraise:
- Laver les fraises mixer-les dans un petit mixeur avec le jus de citron.
- Dans un petit casserole, verser la purée de fraises et la maïzena.
avec le sucre. - Fouetter vivement le mélange.
- Mettre la casserole sur le feu sans arrêter de fouetter.
- Laisser refroidir
pour la génoise
- Battre les 4 jaunes d’œufs avec le sucre semoule jusqu’à ce que le mélange blanchisse.
- Battre les 4 blancs d’œuf en neige.
- Préchauffer le four à 180°C
- Mélanger la farine avec une pince de sel et le cacao puis ajouter au mélange de jaune d’œufs.
- Ajouter délicatement les blancs en neige.
- Chemiser une plaque à four avec papier sulfurisé.
- Étaler le mélange de génoise sur la plaque à four.
- Enfourner presque 10 minutes.
- imbiber la génoise avec le sirop selon votre gout
- Faire refroidir la génoise et étaler une couche de curd de fraise
- découper la génoise à l’aide d’un emport-pièce forme coeur et monter le cake
Strawberries are one of my favorites…your dish looks nothing short of amazing.
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Thanks dear friend 🙂
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Looks gorgeous! very nice work (:
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Thanks so much friend 🙂
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Uh mondieu mmmmm gnam gnamm 😊
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🙂
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Belle recette…bon appétit…Bonne soirée

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Merci Georges 🙂
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beautiful! bet it got eaten up quickly 🙂
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Yes! small and delicious 🙂
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Wow, the cake turned out so pretty! Strawberries are always a good idea for dessert. 🙂
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Yes ,I love strawberry in pastry 🙂
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Y U M!
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🙂
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Absolutely gorgeous!
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Thanks dear friend 🙂
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You are welcome dear friend😊
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Sincères félicitations et longue vie à votre site !
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Merci beaucoup cher ami 🙂
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