Strawberry Curd Cake

Hello my friends

I present a recipe of strawberry cake to serve as dessert

For strawberry curd

  • 200 g strawberry
  • 50 g of sugar
  • 1 c to c of lemon juice
  • 1 c to cornstarch

For sponge cake

  • 150 g flour
  • 120 g caster sugar
  • 4 eggs
  • Clamp of salt

Method of preparation:

For strawberry curd:

  • Wash the strawberries mix them in a small blender with the lemon juice.
  • In a small saucepan, pour strawberry puree and cornstarch.
  • With sugar.
  • Whisk vigorously the mixture.
  • Put the pan on the fire without stopping whipping.
  • Let cool

For sponge cake

  1. Beat the 4 egg yolks with the caster sugar until the mixture whitens.
  2. Beat the 4 egg whites in snow.
  3. Preheat oven to 180 ° C
  4. Mix the flour with salt and cocoa powder and add to the mixture of egg yolk.
  5. Gently add the whites to snow.
  6. Stuff a baking sheet with parchment paper.
  7. Spread the sponge cake mixture on the baking sheet.
  8. Bake for almost 10 minutes.
  9. Soak the cake with the syrup according to your taste
  10. Cool the sponge cake and spread a layer of strawberry curd
  11. Cut out the sponge cake with a piece-shaped shaped piece and make the cake

 

pour curd de fraise

  • 200 g de fraise
  • 50 g de sucre
  • 1 c à c de jus de citron
  • 1 c à s de maïzena

pour la génoise

  • 150 g de farine
  • 120 g de sucre semoule
  • 4 œufs
  • Pince de sel

Méthode de préparation:

pour curd de fraise:

  1. Laver les fraises mixer-les dans un petit mixeur avec le jus de citron.
  2. Dans un petit casserole, verser la purée de fraises et la maïzena.
    avec le sucre.
  3. Fouetter vivement le mélange.
  4. Mettre la casserole sur le feu sans arrêter de fouetter.
  5. Laisser refroidir 

pour la génoise

  1. Battre les 4 jaunes d’œufs avec le sucre semoule jusqu’à ce que le mélange blanchisse.
  2. Battre les 4 blancs d’œuf en neige.
  3. Préchauffer le four à 180°C
  4. Mélanger la farine avec une pince de sel et le cacao puis ajouter au mélange de jaune d’œufs.
  5. Ajouter délicatement les blancs en neige.
  6. Chemiser une plaque à four avec papier sulfurisé.
  7. Étaler le mélange de génoise sur la plaque à four.
  8. Enfourner presque 10 minutes.
  9. imbiber la génoise avec le sirop selon votre gout
  10. Faire refroidir la génoise et étaler une couche de curd de fraise
  11. découper la génoise à l’aide d’un emport-pièce forme coeur et monter le cake
Advertisements

19 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s