French crepe

Hello
I propose a pancake recipe (sweet) chocolate and almonds.
The pancake is a preparation called French billig in Brittany
Crêpe is eaten sweet or savory, served as filled with different types of creams.

cr^ps

Ingredients: (10 pieces)

  • 500ml milk
  • 250g of flour
  • 3 eggs
  • 40g butter
  • 40g caster sugar
  • salt clamp

Finishing elements:

  • 100g dark chocolate
  • 2 cases of milk
  • 50g flaked almonds

preparations methods:

  1. Sift the flour and place in a fountain basin.
  2. Add salt, sugar, semolina and whole eggs.
  3. Gradually pour the milk, the dough should be smooth, perfectly homogeneous.
    To melt the butter.
  4. Place the mixture in  strainer and pour butter.
  5. Cook the pancakes in a special frying pancakes.
  6. Cook over medium heat for about twenty seconds each side.

Serve hot or cold pancakes

FOR CONVERTER OF MEASURES

cr^p33

 

cr^pssss

Bonjour

Je vous propose une recette de crêpes (sucrée) au chocolat et aux amandes.

La crêpe est une préparation française appelée billig en Bretagne,  

La crêpe se mange sucrée ou salée, servie aussi fourrée avec différents types de crèmes. 

Ingrédients : (10 pièces)

  • 500ml de lait
  • 250g de farine
  • 3 œufs
  • 40g de beurre
  • 40g de sucre semoule
  • Pince de sel

Éléments de finition :

  • 100g de chocolat noir
  • 2càs de lait
  • 50g d’amandes effilées

Méthodes de préparations :

  1. Tamiser la farine et déposer en fontaine dans une bassine.
  2. Ajouter le sel, le sucre semoule et les œufs entiers.
  3. Verser progressivement le lait, la pâte doit être lisse, parfaitement homogène.
  4. Faire fondre le beurre.
  5. Passer le mélange au chinois et verser le beurre.
  6. Faire cuire les crêpes dans une poêle spéciale à crêpes.
  7. Cuire à feu moyen pendant une vingtaine de secondes à chaque face.

Servir les crêpes chaudes ou froides

Advertisements

53 comments

  1. These look delicious! There used to be a restaurant where I grew up called The Magic Pan that made all sorts of sweet and savory crepes. It was my favorite restaurant!
    I don’t know if the translation messed up but in one of the steps it says to place into “Chinese.” It made me chuckle.

    Liked by 2 people

  2. BONSOIR hum de bonnes crêpes
    Sourire ce matin chez moi

    Mais à tout prendre
    De loin une caresse, un regard de tendresse
    C’est un secret offert, à peine dévoilé
    Un rayon de soleil au travers des nuages
    Une ride au coin des yeux ce matin en est le souvenir
    Comme une fleur fanée désirant refleurir
    Un instant, un infini bonheur
    Une façon d’ouvrir si librement mon cœur
    Ce jour un éclair de lumière en ouvrant mes yeux
    Comme un bel arc-en-ciel, dans un coin de ciel bleu
    Je te souhaite de passer
    Une très belle et bonne soirée..

    Gros Bisous

    Bernard

    Je t’offre un petit café

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s