Strawberry Cake

Hello my friends

I present today a recipe of strawberry cake

1488628050825

Ingredients:

For sponge cake

  • 150 g flour
  • 120 g caster sugar
  • 4 eggs
  • Clamp of salt

Method of preparation:

  1. Beat the 4 egg yolks with the caster sugar until the mixture whitens.
  2. Beat the 4 egg whites in snow.
  3. Preheat oven to 180 ° C
  4. Mix the flour with salt and cocoa powder and add to the mixture of egg yolk.
  5. Gently add the whites to snow.
  6. Stuff a baking sheet with parchment paper.
  7. Spread the sponge cake mixture on the baking sheet.
  8. Bake for almost 10 minutes.
  9. Cool the sponge cake and spread a layer of pastry cream

Ingrédients:

pour la génoise

  • 150 g de farine
  • 120 g de sucre semoule
  • 4 œufs
  • Pince de sel

Méthode de préparation:

  1. Battre les 4 jaunes d’œufs avec le sucre semoule jusqu’à ce que le mélange blanchisse.
  2. Battre les 4 blancs d’œuf en neige.
  3. Préchauffer le four à 180°C
  4. Mélanger la farine avec une pince de sel et le cacao puis ajouter au mélange de jaune d’œufs.
  5. Ajouter délicatement les blancs en neige.
  6. Chemiser une plaque à four avec papier sulfurisé.
  7. Étaler le mélange de génoise sur la plaque à four.
  8. Enfourner presque 10 minutes.
  9. Faire refroidir la génoise et étaler une couche de crème pâtissière
Advertisements

33 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s