Shrimp Pil Pil

Hello my friends

I propose a special preparation called pil shrimp pil. This preparation, well known in

Morocco and southern Spain,

Usually based on shrimp, garlic and olive oil.

Ingredients: (for 4 people)

  • 500g of peeled shrimp
  • 4 pieces of grated tomatoes
  • 2 cloves of crushed garlic
  • 1 tbsp chopped parsley
  • 1 tbsp chopped coriander
  • 2 tbsp olive oil
  • Salt
  • Pepper
  • Turmeric
  • Paprika

Method of preparation

  1. Heat the olive oil in a frying pan.
  2. Add grated tomatoes, salt, pepper, turmeric, paprika and 4 tbsp water.
  3. After 2 minutes add shrimp, parsley and coriander.
  4. Cook for 5 minutes.
  5. shrimp pilil serve hot

mis en place pil pilsauce crevettes

Bonjour mes amis

 

Je vous propose une préparation spéciale nommée crevettes pil pil. Cette préparation, très

connue au Maroc et au sud d’Espagne,

Se base généralement sur les crevettes, l’ail et l’huile d’olive.

Ingrédients : (pour 4 personnes)

  • 500g de crevettes décortiquées
  • 4 pièces de tomates râpées
  • 2 gousses d’ail écrasées
  • 1 càc de persil haché
  • 1 càc de coriandre hachée
  • 2 càs d’huile d’olive
  • Sel
  • Poivre
  • Curcuma
  • Paprika

Méthode de préparation

  1. Chauffer l’huile d’olive dans une poêle.
  2. Ajouter les tomates râpées, sel, poivre, curcuma, paprika et 4 càs d’eau.
  3. Après 2 minutes ajouter les crevettes, le persil et la coriandre.
  4. Laisser cuire 5 minutes.
  5. Crevettes pilil servir chaud
Advertisements

8 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s