French Crepe With Cocoa

Hello

I propose a recipe of pancakes (sweet) with cocoa

French crepe

Ingredients: (10 pieces)

  • 500ml of milk
  • 230g of flour
  • 20 g of cocoa
  • 3 eggs
  • 40g butter
  • 40g of caster sugar
  • Clamp of salt

Finish elements:

  • honey
  • icing sugar

Methods of preparation:

  1. Sift the flour with the cocoa and place it in a fountain in a basin.
  2. Add salt, caster sugar and whole eggs.
  3. Pour the milk gradually, the dough must be smooth, perfectly homogeneous.
  4. To melt the butter.
  5. Stir mixture into Chinese and pour in butter.
  6. Cook the pancakes in a special pancake pan.
  7. Cook over medium heat for about 20 seconds on each side.
  8. Serve hot or cold pancakes

 

 

Bonjour

Je vous propose une recette de crêpes (sucrée) au cacao

 

Ingrédients : (10 pièces)

  • 500ml de lait
  • 230g de farine
  • 20 g de cocoa
  • 3 œufs
  • 40g de beurre
  • 40 g de sucre semoule
  • Pince de sel

Éléments de finition :

  • miel
  • sucre glace

Méthodes de préparations :

  1. Tamiser la farine avec le cacao et déposer en fontaine dans une bassine.
  2. Ajouter le sel, le sucre semoule et les œufs entiers.
  3. Verser progressivement le lait, la pâte doit être lisse, parfaitement homogène.
  4. Faire fondre le beurre.
  5. Passer le mélange au chinois et verser le beurre.
  6. Faire cuire les crêpes dans une poêle spéciale à crêpes.
  7. Cuire à feu moyen pendant une vingtaine de secondes à chaque face.
  8. Servir les crêpes chaudes ou froides
Advertisements

8 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s