Indian salad

Hello

I present a chickpea salad tasty, Indian preparation, healthy and easy.

Ingredients: (for 2 people)

  • 200g chickpeas soaked in water the night before
  • 2 tomatoes
  •  1 large clove garlic, crushed
  • 1 pinch of salt
  • 1 Tsp olive oil
  • 1/2 Teaspoon fresh lemon juice
  • 1/2 Tsp white vinegar
  •  ¼ tsp grated fresh ginger
  • ¼ tsp cumin
  • ¼ tsp dried coriander
  • 1 tbsp chopped fresh coriander

method of preparation:

  1. Boil the peas frills then drain well.
  2. Crush the garlic. Then prepare the dressing by adding lemon juice, vinegar, grated ginger, cumin and olive oil. then mix well.
  3. Cut the tomatoes into small cubes. Combine chickpeas, tomatoes, coriander and. Pour dressing over the chickpeas and mix gently. Cover and refrigerate.

 

Bonjour

Je vous présente une salade indienne à base de pois chiche savoureuse, saine, et facile.  

Ingrédients : (pour 2 personnes)

  • 200g de pois chiches trempés dans l’eau la veille 
  • 2 tomates
  • 1 grosse gousse d’ail écrasée
  • 1 pincée de sel
  • 1 càc d’huile d’olive
  • 1/2 càc de jus de citron frais
  • 1/2 càc de vinaigre  blanc
  •  ¼ càc de gingembre frais râpé
  • ¼ càc de cumin
  • ¼ càc de coriandre séchée
  • 1 càs de coriandre fraîche ciselée

méthode de préparation:

  1. Faire bouillir les pois chichis puis les bien égoutter.
  2. Écraser l’ail. Puis préparer la vinaigrette en ajoutant le jus de citron, le vinaigre, le gingembre râpé, le cumin, et l’huile d’olive.  puis bien mélanger.
  3. Couper les tomates en petits dés. Mélanger les pois chiches, les tomates, la coriandre et. Verser la vinaigrette sur les pois chiches et mélanger délicatement. Couvrir et placer au réfrigérateur.

 

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